Moikka! Onpas aikaa vierähtänyt viime kerrasta. On tullut leivottua mutta ei oikein jaettua tänne mitään. Hups. Eilen kuitenkin päätettiin tehdä mun loman kunniaksi hampurilaisia ja halusin kokeilla yhtä New York Timesissä ollutta hampurilaissämpyläohjetta ja tuli heittämällä parhaita mitä oon koskaan tehny! Kohottamiseen menee monta tuntia mutta on sen arvosta!
Aineet:
2,5 dl vettä
4rkl maitoa
2tl kuivahiivaa
2rkl sokeria
8dl vehnäjauhoja
1,5tl suolaa
2 rkl pehmeää voita
1 muna
Voiteluun:
1 muna
1tl vettä
(seesaminsiemeniä päälle)
Tee näin:
Lämmitä vesi ja maito kädenlämpöiseksi ja lisää kuivahiiva ja sokeri. Jätä seisomaan noin 5 minuutiksi.
Sekoita jauho ja suola, nypi huoneenlämpöinen voi jauhojen joukkoon. Sekoita muna vesi-hiivaseokseen ja lisää se jauhojen joukkoon. Sekoita taikinaa yleiskoneella tai käsin kunnes se kiinteytyy. Kelmuta taikinakulho tiiviisti ja kohota 2 tuntia.
Taikina kohoaa suurin piirtein kaksinkertaiseksi.
Kaada kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle tasolle varovasti. Älä vaivaa! Tee taikinasta pötkylä ja jaa se 8 osaan ja muotoile niistä litteitä sämpylöitä uunipellille. Peitä sämpylät liinalla ja kohota 2 tuntia.
Laita kylmään uuniin pohjalle kulho, jossa on pari desiä vettä ja kuumenna uuni 200 asteeseen.
Voitele sämpylät vesi-munaseoksella ja ripottele päälle halutessasi seesaminsiemeniä.
Paista 10-15minuuttia.
Alkuperäinen ohje New York Times
Mä oon kanssa haaveillu omatekosista hampparisämpylöistä, mutta en oo vielä saanu aikaseks tehä 😄 Ne on varmasti niin sata kertaa parempia kuin kaupasta ostetut... Ihanan muhkean näköisiä nämä 😍
VastaaPoistaKannattaa kokeilla, nää voittaa kaupasta ostetut ihan satanolla! :)
Poista