sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Juusto-oregano patongit

Sillon kun sunnuntai on vapaa töistä, mä tai me tykätään tehdä jotain spessumpaa ruokaa ja kaloreitakaan ei sillon välttämättä lasketa. Meidän molempien teki mieli tänään subeja mutta sen sijaan että ois menty hakeen valmiita subeja niin päätettiin tehdä ne ite alusta alkaen. Tein vahingossa ihan super hyviä juusto-oregano patonkeja.
 Ahh niistä tuli rapeita päältä ja sisältä pehmeitä. 

Juusto-oregano patongit 8kpl

Aineet:
5dl vettä
50g hiivaa
2tl suolaa
ripaus sokeria
1dl öljyä
12-14dl vehnäjauhoja
2dl juustoa

Voiteluun yksi muna 
juustoraastetta n. 1dl patonkien päälle
oreganoa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hippusellinen sokeria, suola sekä öljy. Sekoita. 
Lisää vehnäjauhoja desi kerrallaan n. 6dl asti ja sekoita joka desin jälkeen esim isolla lusikalla tai puukauhalla. Siirry tämän jälkeen alustamaan taikinaa käsin ja lisää loput jauhot aina vähän kerrallaan. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. 


Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa ilmat pois. Jaa taikina kahdeksaan yhtäisoon osaan. Kaulitse jokainen osa suorakaiteen muotoiseksi n. sentin paksuiseksi levyksi ja ripottele päälle juustoraastetta. Kääri taikina rullaksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle kohoamaan. 



Vedä patonkeihin terävällä veitselle poikkiviiltoja, voitele kevyesti munalla ja ripottele pinnalle oreganoa ja juustoraastetta. 
Paista patongit 200 asteessa n. 15-20min kunnes patongit on kullanruskeita. 






3 kommenttia:

  1. Nää näyttää ja kuulostaa kyllä niin herkullisilta 😍👍 Laitan reseptin talteen, oon nyt ihan innostunu leipien tekemisestä ja tää on just kivan erilainen resepti! 😊

    VastaaPoista
  2. Toimiiko tää kaikilla juustoraasteilla?

    VastaaPoista