maanantai 10. joulukuuta 2018

Kolmen suklaan juustokakku

Tein elämäni ensimmäistä kertaa illanistujaisiin kolmen suklaan juustokakkua. Olin sen ajatellut olevan kovinkin työläs mutta sehän olikin todella helppo tehdä. Näin minä sen tein:

Aineet:

Pohja:
175g dominokeksejä
50g voita

Murskaa dominokeksit ja sulata voi. Sekoita sulanut voi ja keksinmuru sekaisin. Vuoraa irtopohjaisen vuuan pohja leivinpaperilla. Levitä keksimuruseos vuuan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin. 

Täyte:
6dl kuohukermaa
1 prk (500g) valio vanilla vaniljakastike
1rkl vaniljasokeria
400g maustamaton tuorejuusto
6 liivatelehteä
6rkl vettä (liivatetta varten)
150g tummaa suklaata
150g maitosuklaata
150g valkosuklaata

Tee ensin täytevaahto. Laita 2 kpl liivatelehtiä pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kermat. Lisää kermavaahdon joukkoon valio vanilla vaniljakastike. Vispaa kevyesti sekaisin. Notkista tuorejuusto ja lisää se myös täytevaahdon joukkoon. Vispaa sekaisin. Mausta täytevaahto vaniljasokerilla. Jaa valmis täytevaahto kolmeen samaankokoiseen osaan. Voit laittaa kaksi muuta kulhoa odottamaan jääkaappiin. 

Valmista ensin tummasuklaakerros. Sulata tummasuklaa. Anna suklaan hieman jäähtyä ja lisää se täytevaahtoon. Kiehauta sen jälkeen 2rkl vettä ja sulata 2kpl liivatteita siihen. Lisää liivateseos suklaatäytevaahtoon. Laita suklaatäytevaahto vuokaan. Nosta jääkaappiin jähmettymään. 

Voit aloittaa heti tekemään maitosuklaakerrosta. Laita taas 2kpl liivatelehtiä pehmenemään kylmään veteen. Sulata maitosuklaa. Lisää hieman jäähtynyt maitosuklaa täytevaahdon kanssa. Kiehauta 2rkl vettä ja sulata 2kpl liivatelehtiä siihen. Lisää liivateseos maitosuklaatäytevaahtoon. Kaada se vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään. Maitosuklaakerros saa jähmettyä n tunnin ja voit alkaa sen jälkeen tekemään viimeistä kerrosta. 
Valkosuklaakerroksen teet samalla tavalla kuin kaksi edellistä. Kun kakku on valmis anna sen jähmettyä mieluiten seuraavaan päivään asti. Koristele haluamallasi tavalla. Iloista joulun odotusta:)!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti