torstai 17. elokuuta 2017

Herkullinen vadelmapiirakka

Ensimmäisenä reseptinä jaan ohjeen maistuvaan vadelmapiirakkaan. Ohje omaa käsialaani. 

Tällä piirakkapohjalla onnistuu täydellisesti kaikki makeat piirakat.
Oma piirakkavuokani on halkaisijaltaan 26cm.


Murotaikina:
150g voita
1,5dl sokeria
1 muna
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Vatkaa muna voin ja sokerin sekaan. Sekoita toiseen astiaan sekaisin vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Yhdistä jauhot munavoisokeri seokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi (itse teen tämän käsin). Levitä murotaikina piirakkavuokaan, voit käyttää jauhoja tarvittaessa apuna taikinan levittämiseen. Taputtele taikina kevyesti, älä painele. Itse en levittänyt taikinaa piirakkavuuan reunoille mutta tämä on makukysymys.  

Esipaista pohjaa 200 asteessa 10min. 

Tee tällä välin täyte. 

1prk maitorahkaa
1dl vispikermaa
2 kanamunaa
1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
300g vadelmia (käytin pakastevadelmia) 

Vispaa ensin käsin kanamunat hyvin. Lisää joukkoon maitorahka, vispikerma ja sokerit. Sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä joko tuoreet vadelmat tai pakastevadelmat jäisinä. 

Ota esikypsennetty pohja pois uunista ja laita täyte päälle. Kypsennä 200 asteessa 20-25min. 

Nauti sellaisenaan, jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti