maanantai 25. syyskuuta 2017

Suklaakakku

Meillä oli viikonloppuna kaveriporukan illanistujaiset ja leivoin sinne tätä ihanaa suklaa/mutakakkua ja mangojuustokakkua. Saatte ensin ohjeen tuohon syntisen hyvään suklaakakkuun. 

Mä oon tehny tästä monenlaisia eri versioita. Välillä laitan puolet maitosuklaata ja puolet tummaa suklaata. Puolet maitosuklaata ja erilaisia makutummasuklaita. Tällä kertaa käytin pelkkää tummaa suklaata. 




200g voita
200g (tummaa) suklaata
4kpl kananmunia
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sulata miedolla lämmöllä kasarissa voi ja pilkottu suklaa. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä suklaa-voi seos munasokerivaahtoon. Sekoita varovaisesti.

 Sekoita pienessä astiassa vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe ja siivilöi se mukaan seokseen. Tee tämä muutamassa erässä ja sekoittele varovaisesti. Kaada seos voideltuun irtopohjavuokaan.

 Paista uunin alatasolla n. 15-20min. Kakun on tarkoitus jäädä sisältä hieman ns. raa´aksi. Testaa tikulla kypsyyttä. Itse paistoin tasan 16minuuttia ja tuli täydellistä.

 Jäähdytin kakun, laitoin sen jääkaappiin ja tarjoilin sen seuraavana päivänä huoneenlämpöisenä. Siivilöin päälle tomusokeria ja koristelin kultaisilla nonparelleilla ennen tarjoilua.
 Kakun voi tarjoilla myös lämpimänä esim vaniljajätskin kera! 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti