sunnuntai 19. elokuuta 2018

Maailman helpoin omenamurupiirakka

Miten ihana ja lämmin kesä meitä onkaan hellinnyt. Onko teitä täällä ruudun toisella puolella enää? Facebook muistutti, että tasan vuosi sitten tämä mun blogi näki päivänvalon. Enpä silloin osannut arvata, että mitä vuosi toisi tullessaan. Oon saanut uusia ihania ihmisiä mun elämään mutta samalla elämä on näyttänyt sen raadollisen kääntöpuolen: oon menettänyt melkein kuukausi sitten mulle maailman rakkaimman tyypin. Meidän maailman rakkain Tosca, maailman kaunein ja viisain pitkäkarvainen collie lähti nukkumaan ikuista unta. Meidän perhe koki todella ison menetyksen. 
Nyt hän elää meidän muistoissa <3



Mutta koska tämä on enenmmänkin leivontablogi kuin höpöttelyblogi niin haluan jakaa teille ohjeen maailman helpoimpaan omenamurupiirakkaan. Pikkuhiljaa alkaa omenapuun omenat olemaan parhaimmillaan ja mitäpä muutakaan niistä kuin tämä klassinen herkku, mikä vie kielen mennessään! Ohje napattu Kinuskikissan blogista. 


Maailman helpoin omenamurupiirakka

Pohja:
200g voita
1,5dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
vajaa desi maitoa 
1 kananmuna

Täyte:
oman maun mukaan omenoita lohkottuna
kanelia 

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sulata voi. Sekoita voisulaan sokeri ja jauhot. Erota taikinasta reilu desilitra pinnalle ripoteltavaksi kuorrutteeksi. Sekoita lopun taikinan joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri, maito ja kananmuna. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Taikina on löysää, joten sitä ei ole tarkoitus nostaa reunoille. 

Kuori omenat halutessasi (itse laitoin kuorineen). Leikkaa omenat viipaleiksi. Asettele viipaleet pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja muruseos. 

Paista 200 asteessa n. 30minuuttia. 
Tarjoile piirakka lämpimänä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera. 






3 kommenttia:

  1. Täällä ollaan! :D Tää omppupiirakka näyttää kyllä ihanalta ♥♥♥

    VastaaPoista
  2. jee <3 tää oli jopa mun mielestä hyvää :D En oo meinaan omenapiirakan ystävä mutta mies pyysi tekeen :)

    VastaaPoista